Eladó a Taxi filmből az a taxi

Eladó a Taxi filmből az a taxi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Émilien, a béna rendőr és Daniel, a marseille-i taxis ezzel üldözte a „japókat”.

A Taxi filmek első és második része kifejezetten a jobbak közül való, vicces francia vígjáték. A filmek egyik főszereplője természetesen egy francia autó, a Peugeot 406 átalakított változata.

Luc Besson írta a forgatókönyvet és film a maga korában nagyon sikeres volt, ami a Halálos iramban-filmekkel ellentétben inkább a vicces oldalát jelenítette meg az autós kultúrának. Az európai ízlésnek valahogy ez sokkal jobban be is jött. A benne lévő Peugeot 406-tal pedig oktatták az első részben a gonosz mercis rablókat, majd a második részben a mitsubishis japánokat.

Most ez a fehér autó kerül eladósorba, ráadásul lényegében jelképes alapáron: 10 000 euróért, vagyis nagyjából 3,2 millió forintért.

Valódi ritkaság, mert a filmhez készült példányok többsége nem élte túl a forgatást, ez viszont lényegében hibátlan állapotú. A kocsiban egy 2.9 literes V6-os benzinmotor van 210 LE-vel és manuális váltóval. Mindez hét és fél másodperces nulla 100-as gyorsulást tesz lehetővé, a külseje pedig olyan, ahogy azt a sorozat első két epizódjában láthattuk.

Érdekessége, hogy ezeknek az autóknak, amelyek a filmekben szerepeltek nincsen azonosító számuk. Sajnos elvileg ez azt is jelenti, hogy forgalomban nem használható az autó, nem kizárt, hogy a nyomott ár is ennek köszönhető.

A kocsi árverésre szeptember 16-án kerül sor a Leclere aukciós ház által.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.