szerző:
hvg.hu

A teljesen új fejlesztésű roadster alapmodellje közel 200 lóerős, és valamivel 15 millió forint alatt már a miénk lehet.

A BMW 2003-ban mutatta be a roadsterként és coupéként is gyártott Z4-es modellt, melynek 2009-ben jött ki a második generációs kiadása. Az aktuális Z4-es immár 9 éves múltra tekint vissza, vagyis éppen itt volt az ideje, hogy a bajorok lecseréljék. Még pedig erre az idén nyáron leleplezett teljesen új változatra:

©

Az újdonságnak immár hivatalos magyar listaárai is vannak. A legolcsóbb kivitel a Z4 sDrive20i, mely 197 lóerős, illetve 6,6 másodperces 0-100-as gyorsulású kompakt sportkocsiért minimum 14,86 millió forintot kell a kasszában hagynunk.

©

Aki ennél többre vágyik, annak mintegy 16,4 millió forintot kell fizetnie a Z4 sDrive30i-ért: ez a verzió már 258 lóerős produkciót ad elő, és segítségével akár 5,4 másodperc alatt letudható a 0-100-as sprint.

©

A csúcson jelenleg a Z4 M40i trónol. A 340 lóerős hathengeres motorral szerelt roadster 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra, az árcéduláján pedig 20,57 millió forintos összeg olvasható.

©

Az 50:50 százalékos ideális tengelyterhelésű roadster a karbon széles körű használatának köszönhetően mindössze 1 400 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis 150 kilogrammal könnyebb az elődjénél. A későbbiekben várhatóan jön majd a Z4 M is, mely körülbelül 400 lóerős teljesítménnyel fog rendelkezni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Reagált az ügyészség a Momentum akciójára

Reagált az ügyészség a Momentum akciójára

Nagy változás jöhet 2020-tól az iPhone-oknál

Nagy változás jöhet 2020-tól az iPhone-oknál

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Az Ügyészségtől a Nyugati téri felüljáróhoz vonultak a tüntetők

Az Ügyészségtől a Nyugati téri felüljáróhoz vonultak a tüntetők

Szijjártó meghátrál: az EP-vitán senki sem képviseli a kormányt

Szijjártó meghátrál: az EP-vitán senki sem képviseli a kormányt

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó