szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírek szerint lecserélik a villanyautós kormányzati koordinátortársaságot.

Komoly átszerveződések kezdődtek az elektromobilitás állami támogatása és annak fő koordinációs szervezeténél – írja a Villanyautosok.hu.

Eddig a pályázatokhoz kapcsolódó összes jogkör és feladat az e-Mobihoz tartozott. 2016-ban hozták létre a 100 %-ban állami tulajdonban álló szervezetet, amely saját maga által megjelölt küldetése, hogy szerepet vállaljon az e-mobilitás széles körű hazai elterjedésében, az e-mobilitási szereplők összefogásában és az ehhez kapcsolódó feladatok megvalósításában. Ennek a feladatnak azonban nem igazán tudott megfelelni.

Néhány napja az e-Mobi saját honlapján jelentette be, hogy 2019. április 1-jei hatállyal a pályázatokkal kapcsolatos összes jogkört és feladatot az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. veszi át, így a jövőben ez az intézmény fogja kezelni az elektromosautó-vásárlások támogatásához kapcsolódó  pályázatokat, illetve az önkormányzatok számára a töltőtelepítések támogatására kiírt pályázatokat .

©

Az IFKA sem új szereplő az állami vállalatok között, hiszen ez a 100 százalékban állami tulajdonú cég az e-Mobi Kft. egyetlen tulajdonosa. Éppen ezért bíznak abban, hogy a pályázatok végre jó kézbe kerülnek, és az egy éve, a telepítés óta a pénzükre váró önkormányzatok, illetve az autókat már hónapokkal ezelőtt átadó kereskedők is megkapják a támogatói szerződés szerint nekik járó támogatásokat.

A fentieken túl hamarosan a töltőtelepítéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok is másik szervezethez kerülhetnek – írta a Villanyautosok.hu piaci pletykákra hivatkozva.

A Portfolión megjelent az e-Mobi reagálása is, amelyben azt írják április 1-től az e-Mobitól csak az elektromobilitás fejlesztésével kapcsolatos pályázatok kezelése és társadalmasítási feladatok kerülnek át az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez. A pályázatokat a jövőben is egy biztos alapokon álló, komoly szakmai háttérrel rendelkező intézmény fogja ellátni. (Az ebből a megfogalmazásból nem derül ki, hogy mi marad az e-Mobinál.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba