4 milliárd forintért 500 új autót kapott a rendőrség

4 milliárd forintért 500 új autót kapott a rendőrség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több száz új Skoda és félszáz Audi érkezett a rendőrségi állományba.

2017 óta zajlik a rendőrség autóinak amortizációs cseréje, amely most a harmadik üteménél jár. Ennek kapcsán adtak ma át 500 új autót, amelyek közül 150 darab lesz bűnügyi és ügyintézői autó és 350 darab pedig járőrautó.

A kocsik beszerzési értéke összesen bruttó 4,08 milliárd forint. Az autók közül 450 darab Skoda Octavia, 50 darab Audi A3 típusú.

©
©

Az új kocsik révén a civil személygépkocsik átlagéletkora öt, míg a járőrautók átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél.

Az autók öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is – ennek értéke bruttó 1,39 milliárd forint.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az ORFK összesen 3131 darab új személy- és teherautót, valamint buszt vásárolt az elmúlt két évben a flottacsere kapcsán, még a mostani beszerzés előtt. Ebből 551 darab Mercedes és 211 darab Audi, a rengeteg Skoda és Suzuki mellett. A legdrágább Mercedes 71 millió forint volt – egy kisbusz –, Audiból pedig 33 millióba került a "nagyvad".

©

Az új járőrgépkocsik többek között feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel és lövedékállómellény-tárolóval felszereltek. Valamennyi autó rendelkezik járműkövető rendszerrel – írta az átadás kapcsán a police.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.