Az 530 lovas Audi RS5 mellé egy 800 lóerős motorcsónakot is ad az Abt cég

Az 530 lovas Audi RS5 mellé egy 800 lóerős motorcsónakot is ad az Abt cég

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tuningcégnél nemcsak az Audi RS5 Sportbacken izmosítottak, hanem mellécsaptak egy nem szerény teljesítményű motorcsónakot is.

Az Abt 2018 elején tuningolta az akkor új RS5 Coupét és most elkészítették a praktikusabb Sportback változat tunigcsomagos verzióját is. Méghozzá nem is akárhogyan, mert az olasz Sacs Marine motorcsónak-építő céggel együttműködve mutatták be a különkiadást.

©
©

Mielőtt a csónakra is kitérünk, nézzük, mit tud az autó. Az ötajtós kocsiból az Abt mindössze 50-et épített és 80 lóerővel erősebb az ő variánsuk a standard modellnél, ezzel 530 LE-s és 680 Nm nyomatékú a motorja.

Az Abt természetesen módosította a felfüggesztést is a saját sport-lengéscsillapítóival, kapott egy új sportkipufogó rendszert is a kocsi, valamint rátették az RS5-re a cég 21-colos, Sport GR könnyűfém kerekeit is.

Ami a hajtót illeti a 11 méterese Strider 11 Abt Sport Masterbe két 400 lóerős Abt V8 TDI dízelmotor került, amelyek az öt tonnás súlyú szerkezetet elég könnyedén repítik. A motorcsónak csúcssebességét limitálni kellett, jelen esetben 50 csomóra, amely 93 km/h-nak felel meg.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.