szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia cég mindössze negyvenet épít majd az 5 millió eurós autókból, amelynek elkészült az első három példánya.

A Bugatti még 2018-ban mutatta be a Divót, amely a Bugatti Chiron megvadított változata, és a napokban a cég elkészült az első, szállításra kész példányokkal.

Mint közölték, a Bugatti számára a Divo nem csupán egy újabb hiperautó, hanem egy új szemlélet első terméke, amelyben sokkal jobban személyre szabott autókat készítenek. A Divo elég jelentősen eltér a márka alapmodelljétől a Chirontól, laposabb annál és még sportosabb, de ezen túlmenően technikailag is önálló konstrukció.

©
©
©
©

A Divo elülső részén kialakított légbeömlők, úgy lettek kitalálva, hogy egyfelől csökkentik a jármű homlokfelületét, egyben javítják a kocsi feletti légáramlást, a modellhez tervezett hátsó spoiler pedig még nagyobb leszorító erőt generál a stabilitás érdekében. A hátsó része is eltér a Divónak a Chiontól, egyedi lámpatesteket kapott, amelyek 44 önálló LED-szegmensből állnak össze. 

A kocsi tetején kialakított speciális légbeömlő a motort látja el megfelelő mennyiségű levegővel, a mögötte létrehozott keskeny uszony viszont irányított légáramot biztosít a hátul lévő széles szárnyfelületre. A kocsi alján már egy egyedi diffúzor szívja oda az aszfalthoz nagy tempónál a Divót. A Divo legnagyobb sebessége, a benne dolgozó, 8.0 literes, W16-os motor 1497 lóerejének köszönhetően, akár 380 km/h-ra lehet.  

©
©

A Bugatti mindössze 40 példányt készít a modellből, fejenként legalább 5 millió eurós, 1,7 milliárd forintos áron. Ugyanakkor esély sincs már venni egyet, mert mind elkelt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most szüntették meg a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésének engedélyezési eljárását

Most szüntették meg a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésének engedélyezési eljárását

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

Panaszt nyújtott be a Klubrádió ügyében az Európai Bizottságnak Donáth Anna

Panaszt nyújtott be a Klubrádió ügyében az Európai Bizottságnak Donáth Anna