szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alig 1,5 tonnás villanyautó az ígéretek szerint 450 km/h-val is képes száguldani.

Az Elektron Innovativról elsőként tavaly hallhattunk, amikor is a német cég bejelentette, hogy egy 1341 lóerős villanyautóval, az Elektron One-nal kíván megjelenni a piacon. Erre azóta sem került sor, most viszont máris itt a cég következő modellje, vagyis egyelőre inkább csak ígérete, az Elektron Quasar:

©

Az újdonság négy villanymotorja nem kevesebb mint 2300 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre, ami igen izgalmasan hangzik, főleg az alig 1,5 tonnás tömeg ismeretében.

©

A hiperautó 1,65 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebességét pedig elektronika korlátozza 450 km/h-ra.

©

Az Elektron Quasar első példányait az ígéretek szerint 2023-ban vehetik át a megrendelők. A 99 példányban gyártandó kocsi ára 2,2 millió euró (790 millió forint). A 330 ezer eurós (118 millió forint) Elektron One-ról sem feledkezik meg a gyártó, ez a gyengébb modell a jelenlegi tervek szerint a Quasar után 8 hónappal kerül majd forgalomba.

©

A németországi központú Elektron Innovativot a mérnöki tanulmányait az Egyesült Királyságban végzett török Armağan Arabul alapította. A fejlesztési munkálatokban többek közt a török Imecar munkatársai is részt vesznek, a kocsikat pedig a tervek szerint Olaszországban fogják gyártani. Az Elektron Innovativ a Formula E-ben 2022-ben debütáló olasz–török Scuderia E csapatban is komoly érdekeltségekkel rendelkezik.

Elektron One
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!