Smink- és szépségforradalmat robbantottak ki a dél-koreai férfiak

Smink- és szépségforradalmat robbantottak ki a dél-koreai férfiak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sok országban nem újdonság már, ha a férfiak is kiemelten figyelnek az arcbőrükre, nemcsak a nők, Dél-Koreában azonban mintha szintet ugrottak volna ebben a fiúk. Hidratáló, alapozó, szájfény – sok fiatal férfi táskájában ott lapulnak már ezek a kozmetikumok is.

A dél-koreai férfiak költik világszerte a legtöbbet bőrük ápolására. Sok fiatal fiú úgy szeretne kinézni, mint valamelyik kedvencük a tévéből vagy a K-pop világából, és rohannak az illatszerboltokba, hogy nap mint nap tökéletes legyen az arcbőrük.

A BBC videójában egy 16 éves vlogger meséli el, miért tartja fontosnak arca sminkelését, illetve küldetésének érzi, hogy meggyőzze az idősebbeket: nincs abban semmi rossz, ha egy fiú feldob egy make-upot, mielőtt kimegy az utcára.

Ízlés kérdése, ki mennyire talál vonzónak és férfiasnak egy fiút, akinek tökéletes az alapozó az arcán, ragyognak az ajkai és cicásra vannak kifestve a szemei.

A vlogger azt mondja, hogy sokkal szebb lett a pattanásos bőre, mióta komolyan foglalkozik az ápolásával. Mindez nem olcsó, egy diáknak nehezebb kifizetnie a sok kencét, de neki így is megéri.

Egy másik fiatalember a videóban arról mesélt, hogy nagyon komolyan veszi a hidratálást.

Dél-Koreában persze nem tekinthető társadalmilag teljesen elfogadottnak a vastagon sminkelt férfiarc, a vlogger srác panaszkodik is, hogy sokan melegnek nézik emiatt.

Egy sminkmester fiú egy srác sminkelése közben felfedi a titkot a videóban: a K-pop kultúra még inkább felerősödött Dél-Koreában az elmúlt években, és sok fiút a tökéletes kinézetről alkotott álomkép hajtja a drogériák alapozóktól, púderektől és szájfényektől roskadozó polcaihoz.

A vlogger saját YouTube-csatornáján veszi fel a harcot a férfisminkkel kapcsolatos negatív sztereotípiák ellen.