Túl van Amerika az első bikinimentes szépségversenyén

Túl van Amerika az első bikinimentes szépségversenyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Történelmi változásokon ment keresztül a Miss Amerika szépségverseny, miután a testszemlét is elérte a MeToo mozgalom. A frissen megválasztott szépségkirálynőnek például már nem kellett átesnie a bikinivillantós procedúrán.

Az idei Miss America szépségversenyt Miss New York, Nia Imani Franklin nyerte, aki 2019-ben viselheti majd a győzelmi tiarát. Ő az első Miss Amerika, akinek a didalhoz végre nem kellett levetkőznie, mert a bikinis vonulás versenyszámát idén először eltörölték a rendezvényen.

A MeToo mozgalom által generált közhangulat hatására a szépségversenyt további reformokkal újították meg, például most először mindenki olyan ruhában vonulhatott fel, amilyenben a legjobban érzi magát. "Sok fiatal nőtől hallottuk, hogy szívesen részesei lennének a programnak, de nem akarnak magassarkúban és bikiniben vonulni, úgyhogy tudjátok mit: nem kell ezt csinálnotok többé" – idézi a People.com Gretchen Carlsont, egykori Miss Amerikát, aki júniusban jelentette be a nagy hírt, mint a Miss Amerikát szervező testület igazgatósági tagja.

Carlson azt mondta, hogy azt szeretnék, ha a szépségverseny nem csak egy látványosság lenne, hanem igazi verseny is. A szervezők azt akarják, hogy a szépségverseny ne csak a külsőségekről szóljon (sic!), ezért döntöttek úgy, hogy idén a szépségkirálynő-aspiránsok olyan ruhát vehetnek fel, amelyek a legjobban kifejezik személyiségüket, és a vonulás mellett prezentálniuk kellett azt is, hogy milyen szociális, jó ügy mellett köteleznék el magukat szépségkirányőként a következő évben.

Hozzászólások