Évszaknyit is változik most egy nap alatt a hőmérséklet

Évszaknyit is változik most egy nap alatt a hőmérséklet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A hétvégén is marad a jó idő, hétfőn érkezik csak hidegfront.

Nagy lehet a napi hőingás pénteken – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A hideg hajnalt enyhe nappal követi, péntek délutánra pedig "évszaknyit" is változhat a hőérzet, akár 18-20 fok is lehet a különbség a két szélső érték között. 

Az előrejelzés szerint a hétvégén is napsütéses, meleg, száraz idő várható, de a leghidegebb órákban helyenként fagyhat is, míg a hőmérsékleti maximum néhol 20 Celsius-fok fölött is alakulhat.

Az Időkép azt írja, szombaton is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak az ország középső harmadán növekedhet meg időnként a felhőzet, esni azonban továbbra sem fog. A Tiszántúlon élénk lehet az északias szél. A csúcshőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Vasárnap egy picit még melegebb lehet, ugyanakkor hajnalban a Nyírségben ismét előfordulhat gyenge fagy. Továbbra is sok lesz a napsütés, de időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és északon, északnyugaton egy-egy zápor sem kizárt.

Hétfőn viszont feltámadó északnyugati széllel, szórványos esővel, záporokkal hidegfront érkezik, keddre jó 7-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet, és a hét közepén ismét megjelenhetnek a hajnali fagyok.

Hozzászólások