Szexuális zaklatás miatt indult vizsgálat a bécsi Balettakadémián

Szexuális zaklatás miatt indult vizsgálat a bécsi Balettakadémián

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A balettintézet növendékeit kínozták és megalázták, egy tanár ellen szexuális zaklatás miatt folyik eljárás.

A héten kitört a botrány Ausztriában, miután kiderült, hogy a bécsi gyermek- és ifjúságvédelmi hatóság már hónapok óta vizsgálatot folytat a fővárosi balettintézetben, írja az Index. Egy 2017-ben elbocsátott tanárnő ugyanis azt állította, az intézményben „rabszolgatartó mentalitás” uralkodik, kollégái brutális módszereket alkalmaznak, a pubertáskorba lépő gyerekeket folyamatosan megalázzák, sőt, erőszakot alkalmaztak velük szemben.

Egy férfi tanár ellen szexuális zaklatás miatt folyik eljárás. Ő egy fiú diákjának pornófilmeket mutatott, közben a szeme láttára maszturbált. A tanárt a vizsgálat lezárásáig felfüggesztették munkájából.

Az eset miatt minisztériumi vizsgálóbizottságot alakítottak, amelynek nyár elejéig kell elkészítenie jelentését. Christian Kircher, az osztrák állami színházakat és operaházakat felügyelő Bundestheater Holding ügyvezetője azt mondta, mélységesen sajnálják, hogy „a Bécsi Állami Operaház Balettakadémiánján egyes tanárok vitatható módszerei testi és lelki sérüléseket okoztak az ott tanuló gyerekeknek és fiataloknak. Az osztrák Bundestheater nevében elnézést kérek azokért az ismertté vált visszaélésekért, illetve az ott kialakult autoriter viszonyokért. Ennek soha nem szabadott volna megtörténnie.”

Kiemelt kép: illusztráció

Hozzászólások