Mit keres egy keresztény konzervatív újságíró Nagy Blanka szoknyája alatt?

Mit keres egy keresztény konzervatív újságíró Nagy Blanka szoknyája alatt?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
V.É.

Zavarba ejtő néha, hogy mire képes a morális fölény.

A Facebook adta lehetőségeket sok mindenre lehet használni. Pilhál Tamás keresztény konzervatív újságíró például arra, hogy egy Pilhál Művek elnevezésű oldalon további platformot biztosítson a Magyar Nemzetben, illetve a Pesti Srácokon megjelent cikkeknek. Illetve, hogy aktivitásra bírja a jelenleg még kevésbé tekintélyes számú követőjét.

És mi lehetne erre alkalmasabb annál, mint benézni egy nő ruhája alá? (Innen talán még érdekesebbnek tűnik, hogy a bemutatkozásnál arra kérik a trollokat, hogy kerüljék el „e tájékot”).

Az oldalon Nagy Blankáról, az ellenzéki megmozdulások egyik sokat ekézett alakjáról közöltek egy fotót. A fotón Nagy Blanka ül. Egy ülő nőt sokféle szándékkal és sokféle szögből le lehet fotózni. Ez a kép történetesen úgy készült el, hogy a fotós konkrétan Nagy Blanka szoknyája alá irányította az objektívet. Ez az a mozdulat, amely kimeríti az angolul csak upskirting szóval leírt fogalmat.

A fotó egy részét szándékosan levágtuk
©

Nagy-Britanniában a hasonló tevékenységet épp a törvényalkotás eszközeivel kriminalizálják. Angol nyelvterületen upskirtingnek azt nevezik, amikor emberek okostelefonokkal, esetleg kisebb fényképezőgépekkel gyanútlan nők és lányok szoknyája vagy ruhája alá fotóznak – az elkövetők szinte minden esetben férfiak. Minősített eset, ha a végeredményt még közzé is teszik az interneten. A briteknél 2017-ben indult petíció, hogy szexuális bűncselekménnyé nyilvánítsák mások személyes terének, illetve képmásához való jogának ilyen durva megsértését. A törvényjavaslattal már a parlament foglakozik.

A pt (feltételezzük Pilhál Tamás) aláírással közzétett posztnál viszont ezt a feliratot olvashatjuk:

TRÁGÁRKA VILLANT.
A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.

Ha itt valaki villantott, akkor az a fotós volt a vakujával, a Facebook-felhasználó a posztjával és a kommentelők a lájkokkal. Talán egyértelmű az is, hogy kinek kell szégyellnie magát. Mint ahogy azt sem nehéz megállapítani, hogy kit vezetnek az elemi ösztönök.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

Hozzászólások