Strachét otthagyta a felesége, a gyereket is magával vitte

Strachét otthagyta a felesége, a gyereket is magával vitte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Philippa Strache nagy valószínűséggel a férje körül kirobbant botrány hatására döntött úgy, visszaköltözik szüleihez.

Azt követően, hogy óriási politikai botrány kerekedett Heinz-Cristian Strache körül egy leleplező videó miatt, a politikus felesége otthagyta a (most már csak) volt osztrák alkancellárt – írja a Heute című bulvárlap, amely szerint Philippa Strache a szüleihez költözött.

Az újságnak nyilatkozott is a politikusfeleség, azt mondta, "még mindig sokkhatás alatt áll", és hogy "össze kell magát szednie", valamint, hogy "egy ilyen helyzetben is előre kell tekinteni". Philippa azt nem mondta ki, hogy a botrányt kirobbantó videó az oka, amiért megorrolt férjére, de nyilatkozata alapján nehéz másra gondolni.

Strachénak és feleségének egyetlen gyermeke van, Hendrik, a lap szerint Philippa őt is magával vitte a szüleihez.

Mint korábban megírtuk, Heinz-Christian Strache alkancellár egy 2017-es rejtett kamerás videó napvilágra kerülése után lemondott. A politikus állami megbízások elnyerését ígérte egy dúsgazdag, magát orosznak valló nőnek, cserébe azért, hogy részesedést vesz a legnagyobb osztrák napilapban, és aztán támogatná a Szabadságpárt kampányát. A Politico szerint a videóban Strache azt is mondta: „olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van” – utalva a magyar kormánypárti sajtóra.

Hozzászólások