Vilmos herceg levelet írt egy miskolci iskolába

Vilmos herceg levelet írt egy miskolci iskolába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Avastetői általános iskola 2. b osztályának karácsonyi üdvözlőlapjára érkezett válasz Cambridge hercegétől.

Az Avastetői általános iskola Széchenyi István tagiskolájának 2. b. osztálya az egyik tanár kezdeményezésére karácsonyi üdvözletet írt Vilmos hercegnek és családjának. Az egyik pedagógus a Boon.hu-nak elmondta, a gyerekek eddig azt hitték, hogy királyok és hercegek csak a mesékben léteznek, és meglepődve hallották, hogy vannak olyan országok, ahol a király vagy a királynő az uralkodó.

Ezen felbuzdulva írták meg a levelüket Vilmos hercegnek, beszámolva a karácsonyi szokásokról és bemutatva az osztályukat. A levelet minden gyerek aláírta, Vilmos herceg címét pedig az interneten találták meg.

„A tanítványaink már tanulnak angolul, egyelőre játékosan, de a nyelvgyakorlás szempontjából is hasznos volt a levélírás. Ugyanakkor arra is neveltük őket, hogy merjenek bátrak és kezdeményezőek lenni, hiszen ezt a levelet is érdemes volt megírni. Szerettük volna nekik megmutatni, hogy nemcsak elektronikusan lehet levelet írni, hanem hagyományosan is, de azt is megtanulták, hogyan címezzük meg a borítékot. Szeretnénk majd megköszönni a herceg levelét, és megírni neki, hogy nagyon jólesett nekünk a figyelmességük – mondta a lapnak Cinkéné Horváth Adrienn, az iskola egyik tanítója.

Az iskolában meglepődtek, amikor a Kensington-palotából hozott nekik levelet a postás. Vilmos herceg és családja megköszönte a karácsonyi üdvözletet, és minden jót kívántak az új évre a 2. b osztály tanulóinak.

Hozzászólások