szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Ma még luxusban él, csodájára járnak, de a húsára már sokan ácsingóznak. Potxolo sorsa előbb-utóbb beteljesedik.

A Segoviában található Brasería de Cuéllar étterem luxusfarmján kérődzik a világ legsúlyosabb ökre. A marhasteakre szakosodott vendéglátóhely nagyon népszerű, húsételeik alapanyagai a kasztíliai város közelében található saját biogazdaságukból származnak. A mintegy 100 szarvasmarhát számláló állomány jelenlegi büszkesége egy több mint két tonnás ökör, magassága csaknem a két métert is eléri. A Potxolo nevű hatalmas állatot egy évvel ezelőtt hat hónapos korában vásárolták egy tolosai (Baszkföld) gazdaságból 50 ezer euróért (18 millió forint).

A Braséria de Cuéllar étterem tulajdonosai a Guijarro fivérek, Jorge és Alberto egyben a cuéllari Terrabuey farm gazdái. Természetesen állományuk büszkeségének tekintik Potxolont, amely a jövő évben eléri a 2400 kilogrammot, ez a Guinness-rekordok könyvében világrekordot is jelenthet majd. Addig különleges körülmények között – saját lágy füvű legelőrészen, kukoricaalapú árpával és rozzsal kombinált takarmányon – nevelik, pontosabban hizlalják a jó étvágyú ökröt, amely napi 50 kiló táplálékot fogyaszt.

Potxolót és a többi állatot az étterem vendégei hétvégeken látogathatják. Természetesen megkülönböztetett érdeklődés kíséri a szóban forgó ökröt, amelynek védjegyévé vált kajla, két különböző irányba mutató szarva.

©

A Guijarro fivérek nem titkolják, Potxolo is ugyanúgy végzi majd, mint évente 25 másik marhájuk: a 2012-ben nyitott, Segovia központjában található éttermük grillrácsain.

©

Még uszkve másfél-két évig hizlalják, ellátják minden földi jóval. Már most lehet tudni, sok ínyenc szeretné megkóstolni a Potxolo húsából készülő steakeket, akár előjegyzéseket is vehetnének fel rá. Addig nemcsak a saját súlyát növeli, de az étterem hírnevét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötélhidat kaptak ajándékba a majmok, akik csak a fákon tudnak mozogni – videó

Kötélhidat kaptak ajándékba a majmok, akik csak a fákon tudnak mozogni – videó

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt