Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Phil Spector zenei producer 81 éves volt, egy amerikai börtönben hunyt el.

Meghalt kaliforniai börtönében Phil Spector, akinek nevéhez a „wall of sound” nevű zenerögzítési technika is fűződik, amely forradalmasította a popzenét az 1960-as években. Spector például a Beatles-szel vagy Tina Turnerrel is együtt dolgozott karrierje során.

2009-ben elítélték Lana Clarkson színművész 2003-as meggyilkolásáért, legalább 19 évet kellett volna rács mögött töltenie. Szombaton bekövetkezett haláláról is a börtönhatóság adott hírt vasárnap.

Clarksont Spector házában lőtték fejbe. Több nő is arról tanúskodott a bíróságon, hogy a producer fegyverrel fenyegette őket, amikor visszautasították közeledését. Spector balesetként állította be Clarkson halálát, utóbbi szerinte „megcsókolta” a fegyvert, ekkor történt a baj.

A zenei szakember több tucat száma került a slágerlistákra a hatvanas években, módszerei olyan előadókat is megihlettek, mint a Beach Boys vagy Bruce Springsteen – közölte a BBC. Később azonban, a nyolcvanas évek során, alkohol- és drogfüggősége miatt gyakorlatilag visszavonult.

Hozzászólások