szerző:
Ká Zoltán
Tetszett a cikk?

Budapest az újabb lezárás bejelentésének napján.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ki emlékszik már a tavalyi pánikra? A kígyózó sorokra és az üres vécépapíros meg tésztás polcokra a szupermarketekben?

Csütörtökön délelőtt, napra pontosan egy évvel az első koronavírusos eset megerősítése után újabb szigorításokat jelentett be a kormány: hétfőtől gyakorlatilag csak az élelmiszerboltokba lesz érdemes elugrani, de lezárják az iskolákat, és lakat kerül a nem létfontosságú üzletekre és a legtöbb szolgáltatás is szünetel. Egyelőre tűnik, a nőnapot is kénytelenek leszünk friss virág nélkül túlélni.

Délután jártunk a Nyugati környékén, ahol leginkább a katonák és rendőrök jelenléte, no meg a maszkok árulkodtak arról: valami nem a normális menetben halad.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medián: Hadházy Ákos nyerné a zuglói előválasztást

Medián: Hadházy Ákos nyerné a zuglói előválasztást

Itt a teljesen új és teljesen hibrid Honda HR-V

Itt a teljesen új és teljesen hibrid Honda HR-V

Tóta W.: Az új miniszterelnök

Tóta W.: Az új miniszterelnök