szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rasszizmus vádját nem szabad szó nélkül hagyni a munkáspárti oktatásügyi árnyékminiszter szerint.

„Nagyon nyugtalanító, sokkoló” – mondta az Oprah Winfrey interjújában elhangzó, királyi családot érintő vádakra Kate Green munkáspárti politikus. Az oktatásügyi árnyékminiszter Meghan Markle-nek arra a megjegyzésére utalt, hogy az első terhessége idején a palotában többször is szóba került, hogy vajon milyen bőrszíne lesz a születendő fiának, és mindennek milyen jelentősége lesz. Markle az interjúban nem árulta el, hogy ki hozta szóba ezt a témát a királyi családban.

Kate Green mindenesetre kijelentette, hogy a rasszimus vádját komolyan ki kell vizsgálnia a palotának. „Semmilyen körülmények között nem lehet mentség a rasszizmusra, és úgy gondolom, fontos, hogy lépjenek az ügyben és kivizsgálják ezeket a sokkoló állításokat” – mondta az ellenzéki politikus.

A Buckingham-palota egyelőre nem reagált az interjúra.

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Mindenekelőtt érdemes tisztázni: ez nem egy interjú volt, hanem egy baráti, terápiás célú beszélgetés és sok millió dolláros projekt. (Már ha abból indulunk ki, hogy interjú az, amit a szexuális visszaélés vádját magáról lerázni próbáló András herceg adott a BBC-nek, és meg is bánta.)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Mécsesekkel emlékezett az ellenzék a járvány 25 000 áldozatára a parlamentnél

Mécsesekkel emlékezett az ellenzék a járvány 25 000 áldozatára a parlamentnél

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót