Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tiltakozásul az afroamerikai kisebbség lehetőségeit korlátozó választójogi szigorítások miatt elviszi Georgia államból új, nagyköltségvetésű filmje forgatását Will Smith.

A színész-producer és producertársa, Antoine Fuqua rendező közleményben jelentette be, hogy nem tud jó lelkiismerettel egy olyan kormányt támogatni gazdaságilag, amely retrográd lépéseket tesz a választójog gyakorlását illetően.

A georgiai törvényhozás nemrég olyan új választójogi módosításokat fogadott el, amelyek főleg a kisebbségi szavazók lehetőségeit korlátozza, különösen a levélszavazás terén.

Will Smith új filmje, az Emancipation című rabszolgadráma nagy költségvetésből készül, a forgatás júniusban kezdődött volna Georgia államban. Az Apple Studios hírek szerint 130 millió dollárt fizetett a forgalmazási jogokért.

A valós eseményeken alapuló filmben Will Smith egy rabszolgát alakít, aki megszökik az ültetvényről, és csatlakozik az északiak hadseregéhez.

Ez az eddigi legjelentősebb hollywoodi produkció, amelyet elvisznek a filmgyártást amúgy bőkezűen támogató Georgiából a választójogi reform miatt. Egyes filmesek már bojkottot hirdettek a szigorítások miatt, de a nagy hollywoodi stúdiók eddig jórészt csendben maradtak.

A filmstúdiók 2019-ben a georgiai forgatások leállításával fenyegetőztek az abortuszt tiltó törvény miatt, de azt végül az állam legfelsőbb bírósága alkotmányellenesnek ítélte.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások