szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rapper politikai üzenettel színesítette a fellépését.

Kisebb politikai felfordulás alakult ki Olaszországban, miután az olasz rapper, Fedez, cenzúrával vádolta meg a közszolgálati tévét. Fedez azt állítja, hogy a Rai a szombaton közvetített koncertje előtt bekérte, hogy mit tervez majd mondani. Ő ezt visszautasította, és a koncerten elmondta, amit akart, azaz elítélte a jobboldali Liga tagjainak a homofób megnyilvánulásait.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

[[ Egyedi HTML ]]

A Rai tagadta, hogy cenzúrázta volna a rappert, aki ellentámadásba lendült, és a Twitteren közzétette egy telefonbeszélgetés felvételét a Rai 3 igazgató-helyettesével. Fedez azt állítja, hogy a tévés vezető volt az, aki azt kérte tőle, hogy hagyja ki a politikusok neveit a kritikájából. A Rai azzal vágott vissza, hogy a zenész csak a beszélgetés töredékét tette közzé, kimaradt például az a rész, amelyben a tévés visszautasítja a cenzúrát.

A május elsejei koncerten Fedez végül állítása szerint zöld utat kapott, és szabadon beszélhetett. A rapper azzal vádolta meg a Matteo Salvini vezette Liga pártot, hogy akadályozza a parlamentben annak a törvénynek az elfogadását, amely gyűlölet-bűncselekménynek minősítené az LMBTQ-közösséghez tartozók elleni erőszakot.

A rapper mellett kiállt két volt miniszterelnök, Giuseppe Conte és Enrico Letta is, mindketten felszólították a Rait, hogy kérjen bocsánatot a zenésztől.

Salvini viszont Fedezt kritizálta, és vitára hívta szabadságról és a jogokról.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!