szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ghraoui Csokoládéház 2022-ben a filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnereként kínálja finomságait.

A május 17-én kezdődő Cannes-i Filmfesztiválra a magyar vonatkozású nevezett filmek mellett egy másik hazai különlegesség is feltűnik a vörösszőnyegen: a Ghraoui Csokoládéházat az a megtiszteltetés érte, hogy az idei fesztivál hivatalos ajándékozó partnerének kérték fel a szervezők – írja a vállalat közleményében.

A cannes-i hőségre való tekintettel a Ghraoui nem csokoládéval készül a filmfesztiválra, hanem a 200 éves damaszkuszi családi recept alapján készített aleppói pörkölt pisztáciával töltött kandírozott sárgabarackokkal, amelyeket a csepeli manufaktúrában készítenek el. A sárgabarack Damaszkuszt körülvevő Ghouta régióból származik, ahonnan maga a márka is.

A Ghraoui-család története egészen 1805-ig vezethető vissza, míg a luxuscsokoládéké 1931-ig, amelyet egy franciaországi látogatás indított útjára. 2017-ben új fejezet indult a neves Csokoládéház életében, Budapesten kapott újra szárnyakra Bassam Ghraoui üzletember vezetésével.

"A csokoládé nem ismer határokat" – mondta korábban a hvg.hu-nak a szíriai üzletember, aki a háború elől menekült Magyarországra, azután pedig szír–magyar állampolgárként, új hazájában épített több mint 500 embernek munkát adó csokoládégyárat.

Ghraoui, a szíriai üzletember, aki csokinagyhatalommá tenné Magyarországot

A csokoládé nem ismer határokat - vallja Bassam Ghraoui szíriai üzletember, aki a háború elől menekült Magyarországra. És aki, szír-magyar állampolgárként, új hazájában épít több mint 500 embernek munkát adó csokoládégyárat. „Hadd mutatkozzam be: Bassam Ghraoui vagyok, és a mi csokoládénk a legjobb a világon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!