szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha eddig nem gondolkozott azon, milyen íze lehet a vörösboros, darált húsos csokoládénak, akkor itt az ideje, hogy bepótolja a lemaradását.

Nehéz elkerülni a dubajicsoki-mániát, ami már Lázár János közvetítésével Orbán Viktort is utolérte. A tahinis pisztáciakrémmel és pirított török cérnametélttel megtömött csokit már a legtöbb magyar élelmiszerláncnál is be lehet szerezni, de otthon sem lehetetlen elkészíteni, amire kollégánk is tett egy kísérletet.

Ha viszont elege van abból, hogy már a csapból is az Egyesült Arab Emírségek édessége folyik, akkor próbálja ki a magyar szívhez talán közelebb álló, májas változatot.

A minden hagyományos fogást a feje tetejére állító 2Men1Kitchen nevű olasz gasztroblogger oldal egy egész karácsonyi menüsort belesűrített egyetlen tábla csokoládéba, amit bár olaszul tettek közzé, de nem nehéz követni a lépéseket. (Kattintson a képre, hogy elinduljon a videó.)


Az egyetlen tábla csokiba egymás mellé kerül a háromfogásos töltelék: az első, vagyis az előétel egy kis sherry-s májpástétom fenyőmaggal és baconös hagymakrémmel, a második fogás vörösboros húsvagdalt szarvasgombás sajtkrémmel és mogyoródarabokkal, a harmadik, vagyis a desszert pedig tonkababbal péppé zúzott panettone mandarinsziruppal.

A csokikészítőkkel egyetértésben mi is bon appetitót (jó étvágyat) kívánunk azoknak a bátor embereknek, akik letesztelik a húsos csokikat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!