szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különleges módon melegít be a Lufthansa az év egyik legnagyobb sporteseményére: a svájci-osztrák közös futball Európa Bajnokság kezdete előtt Reto Mathis mesterszakács fogásait kínálja a légitársaság tengerentúli járatain. A svájci St. Moritz-ban található La Marmite étterem szakácsa állította össze májusra és júniusra a Lufthansa First és Business Class osztályain utazók menüjét.

A First Class utasai előételnek a folyami rákpástétomot vagy a lime-mal kevert crème-fraîche-t választhatják. A gazdag főétel kínálat többek közt zsályás gyöngytyúk szeletből, sütőtök-gulyásból és túrókrémből áll. A Business Classon utazók például előételként almasalátával kínált tejfölös pisztrángot, főételként fehérsáfrányban pácolt sült fogast választhatnak, amelyet spenótos rizzsel kínálnak.

Reto Mathis 1994 óta vezeti az édesapja által nyitott éttermet. A hely specialitása a trüffel és a kaviár, amelyből Mathis folyamatosan újabb ételkölteményeket varázsol.

Sushi az észak-amerikai járatokon

Természetesen a másik házigazda, Ausztria sem maradhatott ki a sztárséf programból: a keleti partra érkező Lufthansa-járatok utasai májustól egy exkluzív sushi-dobozt is választhatnak menüként, amelyet az osztrák Mario Lohninger állított össze. A doboz többek közt szezámbundába göngyölt sushit, sajtot és zöldtea-krémbe ágyazott garnélarákot tartalmaz.

A 33 éves Mario Lohninger is sikeres karrierre tekinthet vissza: a világ számos nagyvárosában – például Párizsban, Los Angelesben és New Yorkban - dolgozott, mielőtt 2004-ben a frankfurti Cocoon Club-ban található Silk und Micro étterem főszakácsa lett. Lohninger egyébként a sushi elkészítését az egyik leghíresebb japán iskolában sajátította el.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!