szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mindennapi vendégnek terítettek június 17-én a budapesti Onyx étteremben. Eckart Witzigmann, a három Michelin-csillagos osztrák séffejedelem itt költötte el szerény ebédét, miután a Gerbeaud-házban találkozott a sajtó és a vendéglátós szakma képviselőivel.

A fogadás helyszíne: Onyx étterem
A hat fogásos menüt Szulló Szabina, a ház konyhafőnöke és Széll Tamás sous séf, a Hagyomány és Evolúció verseny idei győztese kreálta. A fogásokat a megújult magyar konyha, a jó minőségű hazai alapanyagok változatos felhasználása jegyében állították össze.

A meglehetősen kifinomult ízlésű vendégnek annyira ízlett az ebéd, hogy vendégszereplésre hívta szakácsainkat világhírű salzburgi éttermébe, az Ikarusba.

Íme a menü, az egyes fogásokhoz kínált italokkal

- Spárga carpaccio, tárkonyos kovászos uborka vinaigrett-tel
- Borjúláb carpaccio málna öntettel – Billecart Salmon Champagne
- Bőrös fogas, vargányával töltött karalábéval és hollandi mártással – Egri Viognier 2006, Gál Pincészet
- Kapros tökfőzelék, paprikás mangalicapofával – Nagy-Eged Kadarka 2005, Gróf Buttler Pincészet
- Túrógombóc ropogós morzsában, eper salátával, tejföl szörbettel - Badacsonyi késői szüretelésű Olaszrizling 2000, Szeremley Pincészet
- Házi csokoládé praliné
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!