szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit egy ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.

Az ausztrál News.com.au hírportál összeállítása szerint immár három éve üzemel New Yorkban a Clothing Optional Dinner, ahol csupán a felszolgálók lehetnek felöltözve. A vendégek viszont a maguk természetes mivoltában mutatkoznak meg, s hogy a személyi higiénián sem essen csorba, mindenki a saját egyéni ülőpárnáján foglal helyet.

A thaiföldi Cabbages and Condoms (Káposzta és óvszer) elnevezésű étteremlánc tulajdonosa a biztonságos szexet kívánja szórakoztató módon propagálni. A vendéget megérkezéskor a szuvenírboltba kísérik, ahol a családtervezést segítő emléktárgyakra tehetnek szert a látogatók. Az étterem falát a világ minden tájáról származó kondomok ékesítik, a gyűjteményt a családtervezésre és a biztonságos szexre buzdító plakátok egészítik ki. Az étterem szlogenje: a nálunk felszolgált étkektől garantáltan nem esnek teherbe.

A belgiumi Zonhovenben van a Dinner in the sky , vagyis a "levegőben lógó" étterem, ahol a vendégek egy óriásdaruval 50 méter magasságba emelt , 180 fokban lassan körbe forgó asztalnál étkeznek. Hamburg egyik étterme gyermekjátékokat kínál unatkozó férjeknek ,akik (gyermekded) szórakozással üthetik agyon az időt, míg feleségük vásárol.

Kínában igen népszerű a Harbinban működő Ice Restaurant, vagyis Jégétterem - vagy inkább jégverem. A 260 négyzetméteres vendéglátóhelynek nemcsak a falai, hanem a berendezése is jégből készült. A létesítmény egyszerre száz embert tud fogadni, belső hőmérséklete mínusz 10 fok, ám ellensúlyozandó a dermesztő hideget, az étkeket tűzforrón tálalják.

A tajvani Modern Toilets elnevezésű étterem kialakításakor a belsőépítészek a fürdőszoba kelléktárát igyekeztek vendéglői környezetbe átplántálni: a vendégek vécécsészére emlékeztető székeken ülnek, az étkeket pedig aprócska "fürdőkádakban" szolgálják fel.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Vétek György Gasztro

A legjobb 12 magyar étterem - interjú

Bár a régió első Michelin-csillagáért vívott csatát elveszítettük Prágával szemben, nemzetközi mércével mérő éttermi kalauzunk már van. Az Alexandra Kiadó Étterem és Bor Kalauzát a könyvfesztivál alkalmával mutatták be a Millenárison. Molnár B. Tamással, a tesztrendszer kidolgozójával és Christian Meyer egykori Michelin inspektorral, aki az éttermek utótesztelésében vett részt, a megjelenés alkalmából beszélgettünk.

hvg.hu Vállalkozás

Új pizzaétterem-hálózat a magyar piacon

A Pizza Hut és a Don Pepe és a Pizza Pont hálózat után újabb pizzéria-lánc jön a magyar piacra. A Király Pizza egyelőre két egységet nyitott Egerben és további 10 üzletnyitás várható a következő években.

Gőgh Csilla Gasztro

Gyorsétterem koktéllal

Pár hónapja, hogy Mexikó megjelent a pesti Teréz körúton. Az Arriba Taqueria egy olyan gyorsétterem, ahonnan az embernek nincs kedve gyorsan távozni. Egy igazi Margarita koktél vagy egy üveg kukorica sör a vacsora mellé, s már el is röpül az este.