szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit egy ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.

Az ausztrál News.com.au hírportál összeállítása szerint immár három éve üzemel New Yorkban a Clothing Optional Dinner, ahol csupán a felszolgálók lehetnek felöltözve. A vendégek viszont a maguk természetes mivoltában mutatkoznak meg, s hogy a személyi higiénián sem essen csorba, mindenki a saját egyéni ülőpárnáján foglal helyet.

A thaiföldi Cabbages and Condoms (Káposzta és óvszer) elnevezésű étteremlánc tulajdonosa a biztonságos szexet kívánja szórakoztató módon propagálni. A vendéget megérkezéskor a szuvenírboltba kísérik, ahol a családtervezést segítő emléktárgyakra tehetnek szert a látogatók. Az étterem falát a világ minden tájáról származó kondomok ékesítik, a gyűjteményt a családtervezésre és a biztonságos szexre buzdító plakátok egészítik ki. Az étterem szlogenje: a nálunk felszolgált étkektől garantáltan nem esnek teherbe.

A belgiumi Zonhovenben van a Dinner in the sky , vagyis a "levegőben lógó" étterem, ahol a vendégek egy óriásdaruval 50 méter magasságba emelt , 180 fokban lassan körbe forgó asztalnál étkeznek. Hamburg egyik étterme gyermekjátékokat kínál unatkozó férjeknek ,akik (gyermekded) szórakozással üthetik agyon az időt, míg feleségük vásárol.

Kínában igen népszerű a Harbinban működő Ice Restaurant, vagyis Jégétterem - vagy inkább jégverem. A 260 négyzetméteres vendéglátóhelynek nemcsak a falai, hanem a berendezése is jégből készült. A létesítmény egyszerre száz embert tud fogadni, belső hőmérséklete mínusz 10 fok, ám ellensúlyozandó a dermesztő hideget, az étkeket tűzforrón tálalják.

A tajvani Modern Toilets elnevezésű étterem kialakításakor a belsőépítészek a fürdőszoba kelléktárát igyekeztek vendéglői környezetbe átplántálni: a vendégek vécécsészére emlékeztető székeken ülnek, az étkeket pedig aprócska "fürdőkádakban" szolgálják fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vétek György Gasztro

A legjobb 12 magyar étterem - interjú

Bár a régió első Michelin-csillagáért vívott csatát elveszítettük Prágával szemben, nemzetközi mércével mérő éttermi kalauzunk már van. Az Alexandra Kiadó Étterem és Bor Kalauzát a könyvfesztivál alkalmával mutatták be a Millenárison. Molnár B. Tamással, a tesztrendszer kidolgozójával és Christian Meyer egykori Michelin inspektorral, aki az éttermek utótesztelésében vett részt, a megjelenés alkalmából beszélgettünk.

hvg.hu Vállalkozás

Új pizzaétterem-hálózat a magyar piacon

A Pizza Hut és a Don Pepe és a Pizza Pont hálózat után újabb pizzéria-lánc jön a magyar piacra. A Király Pizza egyelőre két egységet nyitott Egerben és további 10 üzletnyitás várható a következő években.

Gőgh Csilla Gasztro

Gyorsétterem koktéllal

Pár hónapja, hogy Mexikó megjelent a pesti Teréz körúton. Az Arriba Taqueria egy olyan gyorsétterem, ahonnan az embernek nincs kedve gyorsan távozni. Egy igazi Margarita koktél vagy egy üveg kukorica sör a vacsora mellé, s már el is röpül az este.

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak