szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezen a hét végén kerül sor az Etyeki Kezes-Lábos fesztiválra, ahova az ország minden részéből érkeznek méhészek, sajtkészítők, lekvárfőzők, pékek, mézeskalácsosok, hentesek hagyományos készítésű,természetes alapanyagú termékeikkel. Kinyitnak az etyeki pincék is, s az itteni borászok vendégül látják a más borvidékeken, dűlőszelektált gazdálkodást folytató társaikat.

© kultusz.com
A program szombaton délelőtt tízkor a Lábos-felvonulással veszi kezdetét. A ceremóniamester Szőke András, aki aztán az ország egyik legnépszerűbb tv-szakácsával, Bede Róberttel vezényeli le a két napos főzőversenyt. Az első nap „bográcstémája” a sertés, a másodiké a csirke. Természetesen a nagyérdemű jár a legjobban, amelyik a délutáni eredményhirdetések után elfogyaszthatja a versenyműveket. Már ha marad kapacitásuk a jóféle kenyérlángosok, lepények, kalácsok, házi sajtok, bio-vega étkek, szarvasgombás fogások s egyéb kóstolók után. A pohárba valókról 35 borászat és 6 pálinkafőzde gondoskodik.

A talpalávalóról pedig többek között a Técsői  és  a Magyarpalatkai banda, a Szárma Tamburazenekar. Kicsiknek s nagyoknak táncház az Etyeki Hosszúlépés Egyesület szervezésében. Vásárfia a fafaragó, kosárfonó, korongozó, szövő, gyertyamártó kézművesektől.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!