szerző:
Gyimesi Zsuzsa
Tetszett a cikk?

Könnyű, pénztárcabarát, időkímélő, viszont nagyszerű ízharmóniával kecsegtető étel a gyümölcsös csirke. Hétköznapi hozzávalókból, sütőben készülhet, csak egy alkalmatos tál szükségeltetik hozzá.

Ideálisabb a römer topf avagy római tál, mert ez tartja meg legjobban az ízeket, de más hőálló, magas falú sütőedény is megteszi.

Hozzávalók: egy csirke, 4-6 darab alma és burgonya, 10 deka aszalt szilva, fél kiló mélyhűtött zöldborsó, 3-4 szelet hajszálvékony bacon, só, őrölt fehér bors, kakukkfű, sómentes vegeta. A tál alját hálózzuk be a tényleg vékony baconszeletekkel, hiszen nem az energiájára, hanem az ízére van csak szükségünk. Jöhet rá a zöldborsó és a fél centisre karikázott burgonya. Erre a derékaljra fektetjük a feldarabolt, befűszerezett csirkét - az aprólékot tegyük el legközelebbre levesnek. Az almákat héjastól félbe vágjuk, megfosztjuk magházuktól, viszont cserében megkapják az előzőleg pár percig langyos vízbe, vörös borba áztatott aszaltszilva-szemeket.

A gyümölcs a csirkedarabok közé bűvészkedett fészekbe kerül. Az egész képződményt meghintjük sómentes vegetával, lefedjük a tálat, előmelegített sütőbe dugjuk, közepes hőmérsékleten egy szűk órányira magára hagyjuk. Ez alatt "ő" szépen elbánik magával, nekünk meg van egy szabad óránk. Hatvan perc múlva szabadítsuk fel a tálat, s ha még szűk negyedóráig ellent tudunk állni az illatozó kísértésnek, engedjük kicsit megpirulni a csirkét.

Gyimesi Zsuzsa, Terítéken sorozat

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gasztro

A könnyű töltött káposzta receptje

Ha a főzési szokásaink döntően nem változnak meg, a helyes táplálkozást elősegítő minden tanács csak pusztába kiáltott szó marad. Dr. Marton István professzor Korkontroll című könyvében segítséget kíván nyújtani az egészséges életmód kialakításához, az aktív, értelmes tevékenységgel eltölthető évek számának meghosszabbításához. Könyvének Egészséges táplálkozás minden életkorban című fejezetében Frank Júlia receptjeivel illusztrálja az elméletet.

hvg.hu Gasztro

Csirkemáj zöldséggel - egészséges recept

A csirkemáj a legtöbb háztartásban általában ugyanúgy végzi, mint a sertésből, marhából való társai. Jó magyarosan, resztelve, pláne agyonbundázva, és körbekerítve nagy adag burgonyával.

hvg.hu Gasztro

Fogyókúrás fasírt póréhagymával - recept

Csak azért, mert a kelleténél többet mutat a mérleg, vagy éppenséggel, ha leülünk, saját magunkat találjuk az ölünkben, még nem kell leszokni az evésről. Akár élvezhetjük is.

hvg.hu Gasztro

Az egészséges vitaminsaláta - recept

Ha főzési szokásaink döntően nem változnak meg, a helyes táplálkozást elősegítő minden tanács csak pusztába kiáltott szó marad. Dr. Marton István professzor Korkontroll című könyvében segítséget kíván nyújtani az egészséges életmód kialakításához, az aktív, értelmes tevékenységgel eltölthető évek számának meghosszabbításához. Könyvének Egészséges táplálkozás minden életkorban című fejezetében Frank Júlia receptjeivel illusztrálja az elméletet.

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő