szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beküldés: a hvg.hu@hvg.hu címre gasztro tárgymegjelöléssel. A szerencsés nyerteseket e-mail-ben értesítjük. Beküldési határidő: december 30. éjfél. Sorsolás és a helyes megfejtések közlése: január 5.

A Hvg.hu másfél esztendővel ezelőtt indította útjára a gasztronómia rovatot. Az idei volt tehát az első teljes évünk, amely alatt sokfelé jöttünk-mentünk, láttunk, beszélgettünk, kóstoltunk itthon s külföldön útitársainkkal, azaz gasztronauta olvasóinkkal. Közös „csomagjaink”: a Hónap séfje, a Konyhalesen, a Piacoló, a Lusta menü, a Poháralátét, a Mindenki lehet borkóstoló és az Emlékek a magyar gasztronómia történetéből – ezekből emeltünk most ki 12 kérdést, amelyekre december 30-ig várjuk a válaszokat. A helyes megfejtést beküldök között a HVG Könyvkiadó és állandó szerzőink által felajánlott 20 darab gasztronómiai témájú könyvet sorsolunk ki, valamint három szerencsés megfejtőnk  10-10 ezer forint értékben ebéd-illetve vacsorameghívást nyerhet.

Íme a kérdések.

1. Hány vendég tud helyet foglalni egyszerre a Bock bisztróban?
2. Hány tojás kell az eredeti recept szerint a Sacher tortához?
3. Mi az english breakfast 3 legalapvetőbb alkotórésze?
4. Milyen szakmát tanult ki édesapja mellett Takács Lajos,az Olimpia étterem séfje?
5. Hány évig érlelik a Special Reserve madeirákat?
6. Hogyan nevezték a csíkász fogóeszközét?
7. Mi az a Gusano?
8. Mikor van Szent György napja?
9. Mely napokon tart nyitva a Borough Market?
10. Mely borminőségre utaló tulajdonságok angol kezdőbetűit tartalmazza a B.L.I.C. rövidítés?
11. Ki az a magyar séf,akit 2007-ben Ausztriában Michelin-csillagvárományosként tartottak számon?
12. Mi ez: se sör, se bor?

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!