szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Örökre beírta magát a fröccs a nemzetközi rekordok könyvébe: sikerült ugyanis az a Guinness-rekordkísérlet, amelyet június 20-án, a budapesti Fröccsünnepre hirdetettek meg. A világ legnagyobb kisfröccse immáron hivatalosan is 500 literes.

A rekorder kisfröccs 250 liter neszmélyi rozéborból és 250 liter szódából készült. A fröccsöt a Guinness World Records Londonból helyszínre érkezett képviselője, Bánfi Andrea hitelesítette. Az erről szóló tanúsítványt Szabó Borbála, belföldi programigazgató vette át. A helyszínre látogatók fröccsözés közben előadásokat hallgathattak a jó fröccsborról és a szóda történetéről.

500 liternyi fröccs
A Fröccsünnepen standonként 150-200 liter bort adtak el. Ez azt jelenti, hogy a közönség által teljes egészében felhörpölt világrekorder kisfröccsöt is beleértve, összesen 15 ezer kisfröccs fogyott el a rendezvényen.

Igen pozitív volt a  visszajelzése az ár-értékaránynak. 1 deci bor maximált ára 100 forint volt, és ezért garantálták a szervezők a jó borminőséget, ami eleve az esemény koncepciója volt: fröccsöt is csak minőségi borból! A WSET Nemzetközi Borakadémia is elismerte a jó színvonalat.

A fröccsökhöz a szódavizet a MOSZI Országos Szikvíz Ipartestület biztosította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!