szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beköszöntött a szüreti időszak, az új borra még várni kell, de szeptember 29-én, Borszűrő Szent Mihály napján újra féláron koccinthatunk Magyarország éttermeiben.

Az őszi, az idei harmadik Borszerda akcióban részt vevő vendéglátóhelyek, valamint egyes kis- és nagykereskedések ezen a napon ismét féláron kínálják a magyar borokat. Ezúttal a testes fehérborok és a könnyű vörösek kerülnek a középpontba. Az éttermek is ezekre komponálják fix árú Borszerda menüiket.

Ismét lesz tehát menüverseny, az ételsorokat a www.borszerda.hu oldalon regisztrálhatják a séfek, az étteremvezetők. S a vendégek is itt tájékozódhatnak a részletekről.

Némethné Gara Ildikó, a nyári Borszerda menüversenyét megnyerő Hotel Sopron igazgatója szerint a borszerdai menük összeállítása igazi szakmai inspirációt jelent. „A séfek ilyenkor borokban gondolkodnak, ami tovább színesíti a magyar konyha változatos kínálatát.”

Az elkötelezett borszerdázók pedig már most beírhatják naptárukba az idei utolsó Borszerda időpontját, november 10-ét, amikor az új és a téli ünnepekre ajánlott borok lesznek terítéken.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Izsák Norbert Gasztro

Borkóstolás spirituális felhangokkal

Ügyes marketingfogás a villányi borvidék népszerű pincészete, a Vylyan részéről, hogy három ismert ember által patronált jótékony célú árverés kíséretében vezeti be a piacra új zászlósborát, a 2006-os Duenniumot? Nyilván, de attól még több, mint érdekes, sőt, ha nem volnánk cinikus újságírók, azt mondanánk, nemes is. Egye fene, még így is mondjuk.

Sz. J. Gasztro

Különleges borbár Budapesten

Nemrég nyílt egy igazán különleges hely Budapesten. Még nem nagyon volt hasonló sem idehaza. Ahogy az ember belép, szinte olyan mintha nem is Magyarországon lenne. Trendi, dizájnos, mégsem tolakodó, letisztult formák, nyersbeton, fekete csövek a plafonon, egyszerű mégis látványos gömblámpák, és persze nem utolsósorban a megvilágított polcokon peckesen sorakozó borok látványa fogadja a betérőt. A pult mögött van egy tábla, amire az éppen aktuális kínálatot írják fel. Merthogy itt minden nap 60 féle borból lehet kóstolni.

MTI Gasztro

A héten kezdődik a Budavári Borfesztivál

A Budavári Borfesztivál Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb rendezvénye. A több napos eseményen évről évre sok tízezren ismerkednek meg a kulturált borfogyasztás jegyében a minőségi hazai és külföldi borokkal, a válogatott hazai és külföldi pincészetekkel, neves borászokkal, termelőkkel, miközben ízelítőt kapnak a magyar és a határon túli gasztronómiai különlegességekből is.