Tetszett a cikk?

Harminc különböző, bevásárlóközpontban vett fűszerpaprikát és paprikakrémet vizsgált az IPM fűszarpaprika-tesztjében. Az eredmények azt mutatják, hogy a vizsgált termékeknek mindössze 15 százaléka rossz minőségű vagy káros az egészségre - olvasható az interpressmagazin.hu-n.

A harmincféle fűszerpaprika és paprikakrém bevizsgálásakor kiderült: gyakorlatilag lehetetlen meghatározni, hogy az egyes termékek hány százalékban tartalmaznak külföldi (például szerb, kínai, vietnami) paprikaőrleményt, mert a gyártók nem erről nyilatkoztak - olvasható az interpressmagazin.hu-n. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy igazán jó minőségű terméket csak elvétve találni a hipermarketek polcain, ráadásul a teszt fényt derített arra is, hogy alig volt olyan csomag - a vizsgált készítmények között -, amely maradéktalanul megfelelt volna az elvárásoknak: vagy az őrlemény színe vagy csomagolása nem felet meg a kívánalmaknak.

 

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!