szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Michelin fő konkurensének számító Gault Millau étteremkalauz Budapest legjobb éttermének tartja Gerendai Károly éttermét, a Costes-t - írja a Világevő blog.

Nem csak Budapest, de az egész régió legmagasabb pontszámát kapta a Michelin-csillagos Costes étterem, ahol Miguel Rocha Vieira - fél éves kihagyás után visszatérve - mára már egyre izgalmasabb, a magyarországi környezet által is erősen ihletett ételekkel jelentkezik - adta hírül a Világevő blog. A 2008-ban nyílt étterem egyik tulajdonosa Gerendai Károly.

Ez a teljesítmény a - Michelin fő konkurensének számító - Gault Millau ítészei számára 17 pontot, azaz három szakácssapkát ért meg, ami a maximális 20 ponthoz képest is komoly teljesítmény, de a prágai és pozsonyi legjobb éttermekkel összehasonlítva külön örvendetes, hogy nem akadt még azonos pontszámú konkurens sem. Egyedül Horvátországban van (két) olyan étterem a volt szocialista országok közül, ami ilyen magas pontszámot érdemelt ki - írja a blog.

A budapesti élmezőny:

Costes: 17 pont (3 szakácssapka)

Fausto's - Onyx: 16-16 pont (2 szakácssapka)

Arcade - Babel - Pierrot: 15-15 pont (2 szakácssapka)

Arany Kaviár - Déryné - Bock - Csalogány - Múzeum: 14-14 pont (1 szakácssapka)

21 - Vadrózsa: 13-13 pont (1 szakácssapka)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!