szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy mennyi köze van a gasztronómiához a kereskedelmi csatornák főzős házi műsorainak, meg a bulvármagazinok celeb konyhatündéri receptjeinek, azt most ne firtassuk. Egy kis, szó szerint, édes bolondozás így ünnepek előtt még talán elmegy. Legfeljebb lenyúlunk egy-két ötletet.

Mikulás napján négy sztárcsapat csatázott a Chefparade konyháján a Finlandia színeiben, hogy bebizonyítsák kreativitásukat, legalábbis, ami a gyümölcsös vodkák és a desszertek párosítását illeti. Dombóvári Vanda és Luanda Bird a francia Tarte Tatin receptjét a lime vodka fanyarságával egészítették ki, „csajos frissességgel” feldobva a klasszikus almás tortát.  

TNT. Brownie vodkával

A rendezvény kedvéért összeállt TNT csapat tagjai, Dobrády Ákos és Inti a siker érdekében a csoki függők álomsütijét, a brownie-t, készítették el kardamommal és grapefruitos vodkával fűszerezve. „Azt hittük baráti főzőcskére érkezünk, de amikor megláttuk a feszült arcokat, rájöttünk, hogy kemény versenyre számíthatunk. Mindenesetre szeretjük a kihívásokat, ezért úgy álltunk a pult mögé, hogy győzni fogunk” – mondta Ákos és Inti, akik elsőként készültek el desszertjükkel, és tálalásuk is rendkívül kreatív volt.

Bárdosi Sándor és Labancz Lilla mangós vodkával és áfonyás szósszal készült amerikai palacsintájára már a sütés kezdetétől mindenki rájárt, Bárdosi kénytelen volt elhajtani a kibiceket, miután első palacsintái a földön landoltak. „Nagymamám mindig kizavart a konyhából, mikor lábatlankodtam és kóstolgattam, most már megértem miért” - jegyezte meg.  

Gombos Edina, a FEM3 műsorvezetője és férje,Alberto teljes egyetértésben készítették el a Zuppa Inglese-t, amelyet egy kis áfonyás vodkával bolondítottak meg. A folyékony fűszerből kortyoltak is párat az izgalmak ellen. A nehéz helyzetben lévő zsűri végül holtversenyben osztotta ki az első és második helyeket. A maximális pontszámot a szomszéd asztalról elcsent áfonyaszósszal és mentával díszített TNT bomba brownie- ja kapta, holtversenyben Luanda és Dombóvári Vanda almás álomsütijével.

Gombos Edina és párja, Alberto, valamint Labancz Lilla és Bárdosi Sándor desszertjei csak egy kicsivel maradtak alul az összesítés alapján. A versenyért járó elismerő oklevelet valamint a finn vodkás palackokat természetesen ők is örömmel vették át. S a produktumok is elfogytak az utolsó falatig. Hogy ennek az egésznek mi értelme volt, azt csak a szervezők tudhatják, akik nyílván nem Teréz anya kötényéből bújtak ki, viszont szereztek egy jó estét a részvevőknek. A csata kedélyes beszélgetésbe és közös falatozásba torkollott. 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!