szerző:
Gy. Zs.
Tetszett a cikk?

Mielőtt körbe tetszenek röhögni, hogy ez aztán igazán költői kérdés, eláruljuk, böngésztük kicsit hivatalos beszállítók hivatalos árlistáját. A torkunkat egy ezresből is szerényen nedvesíthetjük, hogy talán pár falás is belefér, azt csak feltételezzük.

Mindenekelőtt szert kell tennünk egy kártyára, mert a papírpénzünket legfeljebb megehetjük, kapni nem kapunk érte semmit. A Metapay fesztiválkártyát ugye már meg tetszettek szokni a Balaton Soundon? S akkor most tegyük fel, hogy csak egy ezrest töltünk fel rá. Vagy mert nem futja naponta többre, vagy mert csak kiugrottunk egy koncertre, vagy… a további rész tetszés szerint kitöltendő.

Ha a csapból nyomatunk fél liter sört és elténfergünk egy darabig a műanyag poharunkkal, akkor 530 forintból megúsztuk a dolgot. Ugyanez dobozos kivitelben már 690-790, plusz a fémes stich. Nagy flancolás nincs, leginkább Dréher. A borok decije 250 és 350 forint között mozog, hörpölhetünk a Hilltopnál, a Jeklnél, kortyolhatunk akár Gere - Weningert is, persze a legjobban akkor járunk,ha a fröccsöt vagy a hosszúlépést favorizáljuk, mert akkor igazán urizálhatunk az ezresünkkel. A pezsgőket felejtsük el, amúgy is csak palackkal adnak, három-négy embernek össze kell adni az ezresét, ha mindenáron ki akar rúgni a hámból. Ha véletlenül így alakulna, talán érdemes megreszkírozni egy Hungaria Irsai Olivért.

©

Aki rövidebbre akarja fogni a dolgot, tuti, hogy színjózan marad az ezresével, mert legfeljebb 4 centet nyalhat be valamely Rézangyal favoritból 800-900-ért, hasonlóan a Hírős kecskemétiekből. Ennyire s nem többre futja az El Jimador tequiláiból, a zöld szörnyeteg Abszinth-ból, vagy Ferenc Jóska kedvencéből, ama igazi gyomorkeserűből, amiből a Next változat csak 700 forint.

Józan ítélőképességünk megtartása végett üdítőket és vizeket a szokásos kiszerelésben 290-390  forint között, presszó kávét, kapucsínót 320-390 között kapunk. Ha rendesen spóroltunk talán egy szelet zsíros kenyérre vagy  pogácsára, főtt kukoricára még futja. A chipset nem ajánljuk, mert már dúl az egészségvédelem, és forint híján oda az ezresünk egy dobozos sós, sajtos, burgonyás ropogtatnivalóért. Hogy mennyi lesz Katlan Tóninál vagy Mangal Icánál a hurka, kolbász, csülök, malacpecsenye és egyebek, az csak a tetthelyen derül ki. Világzenéhez mindenesetre stílusosan inkább balkáni pleskavicát, sokac babot, erdélyi juhtúros puliszkát vagy éppen tortillát, pizzát, hot-dogot igazítsunk. Persze lesz görög, indiai, kínai, thai stand is, meg vega, bio, reform. A Sziget 57 pontján itatnak – etetnek bennünket, különös tekintettel a Nagyszínpad, Világzenei Színpad, a csónakkikötő meg a kemping környékére.

Hogy mennyire autentikusak a kaják a különböző evőhelyeken, az a kizárólagos beszállítótól függ, ami nem a kis földalatti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!