szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy most született rendelet előírja, hogy a ketchupot tejtermékre cseréljék le a francia általános iskolák menzáin. Kedvenc piros szószukat legfeljebb hetente egyszer locsolhatják a sült krumplijukra a diákok.

A rendelet annak nyomán született, hogy a gyerekek egyre inkább ketchup-mámorba estek, és válogatás nélkül öntözték minden fogásra az „amerikai sekélyesség konyhai kifejeződésének” tartott szószt. Hogy a majonézt miként aposztrofálják hivatalosan a franciák, nem tudjuk, de az is hasonló sorsra jutott. Cserében viszont minden iskolai étkezéshez tejterméket és kenyeret biztosítanak a gyermekélelmezők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak