szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Daniel Humm svájci születésű séf nyerte el a gasztronómia Oscar-díjaként emlegetett Beard-díjat, ezzel ő lett az Egyesült Államok legjobb szakácsa 2012-ben.

A séfet a New York-i - három Michelin-csillagos - Eleven Madison Park és a NoMad nevű éttermekben asztalra varázsolt kreatív fogásaiért ismerte el a James Beard Alapítvány a rangos díjjal a keleti parti nagyvárosban helyi idő szerint hétfő este tartott gálán. Humm már 2010-ben elnyerte a szervezet által a legjobb New York-i szakácsnak járó elismerést. 

A rendezvényen életműdíjjal tisztelegtek Wolfgang Puck osztrák séf, az Oscar-fogadások híres szakácsa előtt. Puck több franchise és gourmet éttermet tudhat magáénak, többek közt a Los Angeles-i Spagóval ért a csúcsra a gasztronómia világában. 

New York legjobb séfjének címét idén Michael Anthony, a Gramercy Tavern nevű étterem szakácsa viselheti. A feltörekvő tehetségek között azt a Christina Tosit - a Momofuku Milk Bar NYC szakemberét - díjazta az alapítvány, aki elsősorban édességeivel, többek közt a gabonapehely-fagylaltjával hívta fel magára a figyelmet. 

Az Egyesült Államok legkiválóbb étterme egy San Franciscó-i létesítmény, a Boulevard lett. Az év amerikai szakácskönyve Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet kiadványa, a Modernist Cuisine. Az 1986-ban létrehozott James Beard Alapítvány évente húsz díjat oszt ki séfeknek, éttermeknek, szerzőknek és szakíróknak.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!