szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Forró, fűszeres, vörös és hatékony. Krampampuli, s még más vígaszok a 19. századi német diákok ajánlásával.

Előgyakorlatnak originális Glühwein a sógoroktól, átvezetésnek Jagertee, avagy vadásztea,aztán komolyodhat a dolog, ahogy haladunk a hideg napokban. Grog a csehektől és szlovákoktól, vrica rakija, azaz karamellizált cukorral melegített szilvapálinka a szerbektől és végül a csúcs: a vöröslő krampampuli. Két korty között történelem óra és az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek karácsonyi szokásai a Food&Wine blogon.

Ha kíváncsi a részletekre és a receptekre, kattintson: http://www.foodandwine.hu/2010/12/15/karacsonyi-italok-forralt-bor-es-krampampuli/

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!