Méhrajzás a körúton

Méhrajzás a körúton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki a pünkösdi szombaton a pesti Művész moziba menne, ne csodálkozzon, ha már a Teréz körúton méhzümmögést hall. Csípésektől mentesen kóstolhatja meg a biomézet és a mézes sütit, Greenpeace felügyelet mellett.

Minden a méhekről és a mézekről fog szólni május 18-án a Művész moziban. 16.00. órától késő estig kétóránként vetítik Marcus Imhof: Méhek világa című dokumentumfilmjét, ami arra keresi a választ, hogyan s miért tűnt el több millió méh az elmúlt öt évben földünkről.

Ha valaki úgy gondolná, semmi köze hozzá, nagyot téved. Az emberiség által fogyasztott élelmiszerek több mint harmada a méhek beporzásának függvénye. A vetítések szünetében a Greenpeace szakembereivel is beszélgethetnek az érdeklődők.

©

A méhrajzás jegyében már délután háromtól biomézek és bioételek kóstolhatók és vásárolhatók, öt órától pedig Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) és Jókuti András (Világevő) blogerek keresik, melyik a legfinomabb mézes sütemény. A sütiversenyre bárki benevezhet, a szervezők várják a régi családi receptek alapján vagy éppen az avantgarde megoldásokkal született finomságokat.