szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szigetre meghívott külföldi újságírók szigorúan bíráltak, ittak és döntöttek: a Mézes Ágyas Meggy a legfinomabb.

 

Közel 40 külföldi újságíró érkezett a Sziget fesztiválra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében többek között részt vegyenek egy Rézangyal pálinkakóstoláson is. Többféle ízű és alkoholfokú párlatot kóstoltak végig, majd szöveges értékelést is adtak benyomásaikról.

MTI / Marjai János

Azt nem mondhatni, hogy mellbe vágta volna őket a magyarok itala, saját bevallásuk szerint, mindannyian ismerték már valahonnan. Ki hallomásból, vagy az internetről, de volt olyan is, aki korábbi, magyarországi látogatása során már közelebbi ismeretségbe került a pálinkával. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a pálinka bizony nagyon ízletes ital, ugyanakkor erős. Végülis négy féle ízből választották ki, melyik ízlett a legjobban.  Az elsöprő többség - 80 százalék - szerint a Mézes Ágyas Meggy lett az abszolút győztes.

Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban, a Magyar Turizmus Zrt. standjánál egész héten át Magyarországot népszerűsítő játékok folytak, és úgynevezett „magyarságpróbán” bizonyíthatták a fesztiválozók, hogy bírják az erős paprikaevést és a pálinkaivást. Most inkább nem minősítenénk a hungarikumok efféle propagálását. Inkább helyt adunk a Rézangyal jelentésének, mi szerint: párlatait 5 nap alatt összesen 22 ország közel 900 fesztiválozója /köztük a legtöbb holland, francia és olasz / kóstolta meg, és mondhatni, állták a próbát, bejött nekik a magyar vírtus. 

 

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!