szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Buda két forgalmas pontjáról is kivonul a Magyarországon több mint száz egységet számláló gyorséttermi lánc. A cég bevételkiesésre hívatkozik.

Azt nem mondjuk, hogy szomorúan, megtört szívvel vettük a hírt, mi szerint a Budagyöngye üzletközpontban és a Kolosy téren is lehúzza a rolót a McDonald's, meg sem várva a karácsonyi bevásárlás közepette betyáros  hamburgerrel erősítő tömeget.

A cég magyarországi vezetősége éppen a tömeg elmaradásával indokolja az index.hu-nak a két üzlet bezárását, amint arról a kerületi lap is tájékoztat. Hogy mennyi lehetett az a forgalomcsökkenés, ami miatt a bezárás mellett döntöttek, nem tudjuk meg, de azt igen, hogy egy Meki – tavalyi – éves átlagforgalma 430 millió forint. Ezek szerint jó néhány forint elgurulhatott a két helyről, hiszen az elmúlt 15 év alatt mindössze tízszer fordult elő, hogy bezártak valahol Mekiék. 

Az is lehet, csak az ízlése változott a budaiaknak, hiszen az utóbbi időben egyre több új street-foodos hely bukkan fel errefelé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!