szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mir, avagy Béke néven orosz-magyar gasztronómiai sorozat indult, amelynek keretében orosz ételspecialitások mellé hazai pálinkákat szervíroznak a házigazdák, Ilja Volkov szakács és Borbáth Gabriella pálinkaszakértő.

Az első orosz-magyar, májusi pálinkaestet a felújított Akvárium Klubban rendezte a páros. Az éppen 30. születésnapját ünneplő Békési Manufaktúra pálinkái léptek koprodukcióba tradicionális orosz fogásokkal.

 A menüt sárgarépás, csicsókás olagyi /leves/  vezette fel bíbor kajszibarack pálinkával, majd kvaszban pácolt malacsültet kínáltak hajdinakásával és fekete kenyérrel, amelyhez cigánymeggy pálinkát társítottak, végül a /békési/ szilvalekváros gurjevhez /édes darakása/  eredetvédett vörös szilva pálinkát kóstolhattak a vendégek.

Glódi Balázs

„A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa az orosz-magyar konyha kötődését, múltját, jelenét. Az első alkalommal a hagyományos orosz ételek mellé hagyományos, fatüzelésű, kisüsti pálinkákat párosítottunk a Békési Manufaktúra szortimentjéből” – mondta Borbáth Gabriella, pálinkaszakértő, aki társával együtt minden hónapban új helyszínen, új menüvel és más-más pálinkával kívánja a vendégeket meglepni. A szakács, Ilja Volkov már a következő időpontot is elárulta, amelyre az érdeklődők a rendezvény Facebook Mir gasztro oldalán jelentkezhetnek: „június 19-én a Belvárosban, egy privát lakásban rendezzük a következő estet, majd július 17-én a Hármashatárhegyen egy vadászházban”

Glódi Balázs

 

Hogy mi történik az orosz-magyar Mir gasztrobolygón, azt figyelemmel kisérhetik:itt 

 

 

 

   

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!