szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

AllergikerCafé néven megnyílik pénteken Bécs kifejezetten allergiások számára alapított első kávézója.

A bolt megálmodója anya és lánya, Margaret és Franka Rothaug, akik maguk is hisztamin- és lisztérzékenységben szenvednek.

Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani, az itt megteheti, méghozzá gluténmentes verzióban.

A különböző fantázianevű sütemények mellett elolvasható a pontos összetételük, és apró ikonokkal jelölik, hogy milyen típusú allergiások, laktóz-, hisztamin-, mogyoró- vagy gluténérzékenyek fogyaszthatják.

A kávézó dizájnja egyedi, amely nemcsak a személyzet kötényén, hanem a sütemények csomagolásán és a helyiség belső kialakításán is visszaköszön.

Az AllergikerCafé a bécsi Karlsplatztól tíz perces sétára, a város negyedik kerületében nyílik, szeptember 12-én.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!