szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei Vodka Masters versenyen újabb négy érmet szerzett egy lengyel vodka. Elismeréseinek gyűjteménye immáron akkora, hogy jelenleg a világ legtöbbször díjazott vodkájaként tartják számon. Szakmai vezetőjük szerint a lengyel vodka egyedi karaktere nemcsak a zsűri szerint meggyőző, de a nemzetközi koktél trendeket is új irányba tereli.

Az egyik legjelentősebb nemzetközi szaklap, a The Spirit Business 2007 óta  rendezi meg a Vodka Masters versenyt. Az idén több mint száz vodkát vizsgáztatott a zsűri vakkóstolással, melynek nyomán négy díjat is a lengyel Belvedere vodkáinak ítéltek oda. 

Ahogy a Vodka Mastersről készült összefoglaló rámutatott, a minőségi italok széles választékban egyre inkább az íz és a teltség az, amellyel ki lehet tűnni. Korábban a többszörös desztilláció, a szűrési technikák és egyben az ital semlegessége volt a legfontosabb, de mostanra az egyedi karakter vált meghatározóvá. “A 2014-es verseny azt az erősödő trendet tükrözi, hogy a fókusz ismét az alapokra helyeződött: a megfelelő desztillációs módszerre és minőségi hozzávalókra.” – fogalmazta meg David T. Smith szakíró, zsűritag. “A prémium kategóriában nagyon érdekes, egyedi italokat kóstolhattunk, amelyek mind az egyre ízesebb vodkák trendjét hangsúlyozzák.” – fogalmazta meg Matt Armitage szakbíráló is.

©

A Belvedere luxusvodka éppen jellegzetes ízvilágával bizonyít; a ‘Smooth’ kategóriában, vagyis az önmagukban vagy jéggel kiemelkedően élvezetes vodkák között is „magabiztosan” hozta el az aranyat. Szintén arannyal díjazták a kelet-európai mezőnyben. A márka a lengyel hagyományokon túl a legjobb minőségű alapanyagokra, a Mazóviában termelt Dankowskie rozsfajtára és saját kútjából nyert kristálytiszta vizére is büszke lehet.

A The Spirits Business az italszektor tíz legbefolyásosabb hölgye közé választotta Claire Smith-Warner-t, aki a Belvedere termék- és koktélfejlesztéseit vezeti, és a mixervilágban a vodka first ladyjeként emlegetik. „Kezei között” született újjá például James Bond kedvence, a klasszikus martini is, amelynek újhullámos verziójában olyan merész hozzávalók szerepelnek, mint a scotch, a tabasco, vagy épp az olajbogyót felváltó koktélparadicsom.

Ha valaki, ő aztán tudja, mit jelent a trendformálás. „Tegyük a vodkát a koktél hősévé” – Warner szerint most éppen ez az egyre erősödő koktél irányvonal, amely a letisztult, elegáns, minél egyszerűbb ízharmóniákra törekszik. A vodkát a maga egyszerűségében szeretné megismertetni a szakmabeliekkel, mixerekkel, és rajtuk keresztül természetesen a fogyasztókkal. Az íztelen, szagtalan párlathoz képest egy minőségi vodka jóval többet nyújt, évszakra hangolt koktél ajánlatai pedig izgalmas kiegészítőkkel hangsúlyozzák ezt az egyediséget, például egy forró puncs formájában.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában

Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában

Van egy bogár, amit szinte lehetetlen agyonnyomni, pedig autóval is átmentek rajta – videó

Van egy bogár, amit szinte lehetetlen agyonnyomni, pedig autóval is átmentek rajta – videó

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin