szerző:
hvg.hu

Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék. Ez a jubileumi túra: ötödik alkalommal töltik személyesen a badacsonyi borászok szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba a borvidékre legjellemzőbb borokat.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, beszélgessenek velük, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. 32 borászat 165 féle bor: a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz. A felvonultatott borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

©

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke.

A kóstolásokon túl mesterkurzusokra várják az érdeklődőket. Robert Smyth AIWS, szakújságíró például a Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével címmel tart (angol nyelvű) előadást. Izgalmasnak ígérkezik Mészáros Gabriella (Borkollégium) kurzusa: Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben. Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus pedig a badacsonyi borok ételpárjait keresi: Mésallience vagy szerelmi házasság? címmel.

Részletes információ, jegyárak: itt és az esemény Facebook oldalán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

Jól megdrágul a karácsonyfa idén

Jól megdrágul a karácsonyfa idén

Menekültekkel fotózkodott a pápa

Menekültekkel fotózkodott a pápa

112(!) ponttal verte ellenfelét a női kosárlabda-válogatott

112(!) ponttal verte ellenfelét a női kosárlabda-válogatott

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága