szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék. Ez a jubileumi túra: ötödik alkalommal töltik személyesen a badacsonyi borászok szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba a borvidékre legjellemzőbb borokat.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, beszélgessenek velük, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. 32 borászat 165 féle bor: a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz. A felvonultatott borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

©

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke.

A kóstolásokon túl mesterkurzusokra várják az érdeklődőket. Robert Smyth AIWS, szakújságíró például a Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével címmel tart (angol nyelvű) előadást. Izgalmasnak ígérkezik Mészáros Gabriella (Borkollégium) kurzusa: Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben. Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus pedig a badacsonyi borok ételpárjait keresi: Mésallience vagy szerelmi házasság? címmel.

Részletes információ, jegyárak: itt és az esemény Facebook oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz