Tetszett a cikk?

A Mol Rt. és az E.ON Ruhrgas International (ERI) kötelező érvényű szerződéseket írtak alá a Mol gázüzletének részleges eladásáról 775 millió euróért.

Az ügylet a Mol Földgázellátó Rt-nek (kereskedelem), a Mol Földgáztároló Rt-nek (tárolás), a Mol Földgázszállító Rt-nek (szállítás) és a Panrusgáz Magyar-Orosz Gázipari Rt-nek (Panrusgáz) a részleges értékesítéséről és a kapcsolódó opciós megállapodásokról szól.A tranzakció a Mol gázüzletének teljes cégértékét mintegy 2,2 milliárd euróra értékeli. A tranzakciót a 2003-ban jóváhagyott EU-konform gázüzleti szabályozás tette lehetővé.Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója elmondta: az új magyarországi EU-előírásoknak megfelelő gázszabályozási környezet létrejöttével és a Mol földgáz üzletágának szállító, tároló és ellátó leányvállalatokba történt sikeres kiszervezését követően a Mol partneri viszonyba került Európa egyik legnagyobb gáz- és energiaipari vállalatával, az E.ON-csoporthoz tartozó E.ON Ruhrgas Internationallel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!