Bioszimiláris termékek gyártójával szerződött a Richter

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Richter Gedeon Nyrt. licenc, illetve együttműködési szerződést kötött a japán Mochida Pharmaceutical céggel a Richter bioszimiláris termékportfóliójának fejlesztéséről és értékesítéséről - közölte a magyar gyógyszergyár a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A szerződés értelmében a Mochida hozzájárul a Richter bioszimiláris termékeinek fejlesztési költségeihez, és ezért kizárólagos jogokat kap Japánban e termékek saját márkanév alatt történő értékesítésére és disztribúciójára. A termékek piaci bevezetését követően a Mochida árbevételhez kötött jutalékot fizet a Richternek.
   
A közlemény szerint a szerződéssel a Richter fontos lépést tesz előre azon az úton, hogy stratégiai partnereket találjon a világpiacon 2015 után bevezetendő bioszimiláris termékportfóliójának fejlesztéséhez és értékesítéséhez. A Mochidával létrejött együttműködés megalapozza a Richter bioszimiláris készítményeinek jelenlétét a japán piacon.
   
A Mochida Pharmaceutical originális kutatási tevékenysége négy terápiás területre összpontosul: szív- és érrendszeri, szülészet-nőgyógyászat, bőrgyógyászat és sürgősségi ellátás. Emellett, a társaság orvostechnikai berendezések gyártásával és egészségügyi szolgáltatásokkal is foglalkozik. A 2010 márciusában zárult gazdasági évben a társaság 78,5 milliárd jen (700 millió euró) árbevételt és 9,9 milliárd jen (88 millió euró) adózott eredményt ért el. A társaság mintegy 1.700 főt alkalmaz.
   
A Richter 2009-ben 267,34 milliárd forint (952,4 millió euró) árbevételt ért el, adózott nyeresége 51,05 milliárd forint (181,8 millió euró) volt.