szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes cég jogtalanul műveli a volt biogazdaság földjét - állítja a Greenpeace a bíróság ítélete alapján.

A Mező Vidék Bt. arattatásba kezdett az általa egykor bérelt kishantosi földterületen - tudta meg a HVG a Greenpeace-től. Ezt annak ellenére teszik, hogy az L. Simon László ismerőséhez kötődő vállalkozás földbérleti szerződését 2015. június 17-én a Fővárosi Törvényszék semmisnek nyilvánította. A helyszínre érkező Ács Sándornénak, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjének a vállakozás által felbérelt arató üvöltözve „megtiltotta” az események fotózását, és dulakodva elvették tőle a fényképezőgépét, majd úgy kapta vissza, hogy a képeket letöröték. Az ügy miatt Ács Sándorné kihívta a rendőrséget is.

2015. június 17-én a Fővárosi Törvényszék érvénytelenítette a kishantosi földpályázat egyik „új nyertesének”, a Mező Vidék Bt.-nek a szerződését a Nemzeti Földalapkezelővel. A Mező Vidék Bt. a másodfokú ítélet szerint még csak nem is pályázhatott volna: soha nem foglalkozott mezőgazdasággal, és az esetből úgy tűnik, saját munkagépei sincsenek. Ehhez képest a vállalkozás földet nyert a kishantosi területekből, használatba vette azt, és a jogerős itéletet semmibe véve kezdte meg az aratást.

Az „új nyertesek” a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által vetett búzát 2014. április 12-én még aratás előtt betárcsázták, az NFA és fegyveres őrök segédletével – annak ellenére, hogy már akkor is a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ kezében volt egy birtokvédelmi per elsőfokú, a kishantosiak számára kedvező ítélete.

A Mező Vidék Bt. egy volt fideszes önkormányzati képviselőjelölté, aki L. Simon Lászlónak írt pályázatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat