szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a jövő héten Oroszországba látogat, ahol találkozik majd az internetes és közösségi termékek, szolgáltatások után igencsak érdeklődő Dimitrij Medvegyev miniszterelnökkel.

Sajtójelentések szerint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója október 1-jén Moszkvába érkezik és ott találkozik majd Oroszország netgeek miniszterelnökével, Dimitrij Medvegyevvel. A Facebook egyelőre sikertelenül próbálja meghódítani az orosz piacot, az északi országban a VKontakte közösségi oldal a szegmens első számú ottani szereplője. Zuckerberg ugyanakkor most nem valószínű, hogy a befektetési lehetőségek iránt érdeklődne Oroszországban, hanem kutatni szeretne a fiatal tehetségek után - írja a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja, a beyondbrics.

A Facebook már eddig is előnyt tudott kovácsolni az orosz befektetésekből, mivel a Digital Sky Technologies cég, mely Jurij Milner orosz internetes vállalkozó tulajdonában van, a gazdasági válság mélypontján vásárolt részesedést az amerikai közösségi oldalban. Viktor Vekszelberg orosz iparmágnás, aki az amerikai Szilícium-völgy vetélytársának szánt hight tech innovációs Szkolkovo-projekt elnöke ugyanakkor abban bízhat, hogy a Facebook Oroszországban fektet majd be, és szponzorációs pénzt juttat majd a központnak. Ezzel, a Boeing és például az IBM után a Facebook is a Szkolkovo-projekt egyik finanszírozójává válhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!