OTP fordulat? Ideig-óráig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az előző esős etet egyetlen nap alatt elfelejtette a BUX: az index hetek óta nem látott mértékű emelkedést mutatott hétfőn.

Majd nem két hónapja nem látott növekedést mutatott a hét első kereskedési napján a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX enyhe mínuszban kezdett, de egész nap meredeken emelkedett, s végül 18 814 pontnál landolt, ami 3,4 százalékkal magasabb a pénteki záróértéknél. Legutóbb egy hete zárt ennél magasabban a mutató, amely két hete szinte folyamatosan esik.

A vezető papírok mindegyike jól teljesített. A legjobban a Richter ment, amely majd 6 százalékkal 34 300 forintig kapaszkodott, de bő 3,5 százalékos többletet hozott össze a Mol is, amely végül 11 660 forinton búcsúzott a naptól. A Magyar Telekom papírok mindeközben 2,3 százalékkal drágultak, s végül 585 forinton zártak.

Összeszedte magát nap végére az igen gyengén kezdő OTP is. A bankpapír nap elején 300 alá is benézett, innen azonban visszapattant, s meg sem állt a 3170-es záróárig, amely a pénteki végső értéknél is 2,7 százalékkal magasabb. Söre Balázs a Buda Cash határidős üzletkötője elmondta: egyrészt a 3000-es szint is elég erős támasznak számít, másrészt igen közel van a 200 napos mozgóátlag is (2950 körül), így nem csoda, hogy – ha ideiglenesen is, de -megfordult az elmúlt napok eső trendje. A szakember hozzátette: következő napokban növekedés várható, a néhány napos emelkedés után azonban újabb esés jöhet, s elképzelhető, hogy második nekifutásra már áttöri a 3000-es határt a kurzus.

A forgalom némileg meghaladta az éves átlagot, de enyhén elmaradt az elmúlt három hónap átlagától. A 21,5 milliárd forintból az OTP ma majd 15 milliárdot adott, de közel 3 milliárd volt a Mol és 2 milliárd fölé csúszott a Richter forgalma is.

Ecoline