Nincs megállás: éves csúcson az OTP, a Mol és a BUX

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jól kezdett a pesti börze csütörtökön is. Az OTP után a Mol is éves csúcsra emelkedett, s újabb rekordot döntött a BUX is.

Folytatja az elmúlt napokban megkezdett menetelést a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX 0,6 százalékos pluszban nyitott, 21 525 ponton, s a kereskedés első perceiben felfelé indult, áttörve a 21 600-as szintet is. Ilyen magasságokban a mutató bő egy éve nem járt.

Dőlnek a csúcsok

A vezető részvények mindegyike felfelé kezdett. Az OTP, amely egy hete még 5200 alatt járt, néhány perccel nyitás után áttörte az 5800-as szintet, s negyed 10-kor is efölött, 2,2 százalékos pluszban tartózkodott, természetesen éves csúcson. A jó kezdésnek köszönhetően 12 hónapja nem látott szintre emelkedett a Mol is, amellyel kilenc óra után néhány perccel 16 480 forint környékén kereskedtek. A Richter egyelőre 0,3 százalékkal erősödik, s annak ellenére, hogy Nomura vételről semlegesre rontotta a Magyar Telekomra vonatkozó ajánlását, a távközlési cég papírjai is felfelé indultak.

Keleti pluszok

Jól indított a többi régiós börze is. A varsói WIG-20 majd egy százalékos emelkedéssel vágott neki a csütörtöknek, míg a prágai PX negyed óra elteltével 0,4 százalékkal állt a szerdai záróérték fölött.

Bár nyugaton is zöldben állnak az indexek, az optimizmusból némileg visszavettek, s a 0,1-02 százalékos pluszok arra utalnak, hogy még gondolkodnak az irányon a mutatók. A legjobban a frankfurti DAX-30 kezdett, amely néhány perccel nyitás után 0,15 százalékkal állt az előző napi záróérték fölött, miközben a londoni FTSE-100 csak 0,11, a párizsi CAC-40 pedig 0,07 százalékkal erősödik.

Ecoline